Μάριος Μουζακίτης

Μάριος Μουζακίτης

Βιογραφικό

Ο Μάριος Μουζακίτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1984 και σε ηλικία 8 ετών πήρε τα πρώτα του μαθήματα στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας. Το 1999 ξεκίνησε κρουστά στο Ιόνιο Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Δεσύλλα και παράλληλα συνέχισε τα μαθήματα θεωρητικών στο Ωδείο Κέρκυρας, από όπου αποφοίτησε το 2002 με το πτυχίο Αρμονίας και το 2004 με το πτυχίο Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας.

Είναι απόφοιτος της τάξης κρουστών του Ωδείου Αthenaeum με Δίπλωμα Άριστα Παμψηφεί και 1ο βραβείο με καθηγητή τον Δημήτρη Δεσύλλα. Ως μέλος του συνόλου κρουστών ΤΥΠΑΝΑ από την ίδρυσή του (2004), έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στους Ολυμπιακούς αγώνες Αθήνα 2004, στο φεστιβάλ Παπαϊωάννου της Καβάλας, στη Διεθνή Θερινή Ακαδημία στην Κέρκυρα, ερμηνεύοντας έργα σπουδαίων συνθετών όπως John Cage, Steve Reich, George Crumb κ.α. Το 2008 το σύνολο απέσπασε το 2ο βραβείο στο 18ο Διεθνή Διαγωνισμό μουσικής δωματίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τα μπαλέτα της όπερας της Ζυρίχης, την Εθνική Ορχήστρα Δωματίου της Αρμενίας και την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κρουστών με τον Δημήτρη Δεσύλλα (Θερινή Μουσική Ακαδημία Κέρκυρας 2004-2006) τον Peter Sadlo, τον Stefan Fougeroux και μαθήματα Τυμπάνων στο Βερολίνο με καθηγητή τον Rainer Seengers. Το 2008 και 2009 ήταν μέλος της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων υπό την διεύθυνση του Vladimir Ashkenazy.

Το 2009 πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τυμπάνων και Κρουστών «Νέοι Καλλιτέχνες» υπό την οργάνωση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης αποσπώντας το 2ο βραβείο.

Επίσης, έχει συμπράξει επανειλημμένως με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass, την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την SWR Ραδιοφωνία της Γερμανίας, την Ορχήστρα Πατρών, το σύνολο κρουστών Σείστρον, το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών Μέταλλον, το σύνολο ξύλινων πνευστών Ventus Quintet.

Ως σολίστ έχει συμμετάσχει με την Μπάντα και την ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Orpheus Clarinet Choir καθώς και σε διάφορα ρεσιτάλ.

Ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση (2010-2012) συνεχίζοντας Μεταπτυχιακά μαθήματα στο Βερολίνο με καθηγητή τον Wieland Welzel (solo τυμπανιστής της Berliner Philarmoniker).

Το 2013 και 2014 δίδαξε κρουστά στην 11η και 12η Θερινή Μουσική Ακαδημία στην Κέρκυρα και το 2014 καλεσμένος από το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας.

Από το 2010 έως και σήμερα είναι καθηγητής κρουστών και μέλος της Μπάντας και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, μέλος του Ventus Ensamble, έκτακτος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, καθώς επίσης διδάσκων, στην Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος, στο Ιόνιο Ωδείο, στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας και στο Ωδείο Ars Nova Νέες Τέχνες Ιωαννίνων.

Από το Σεπτέμβριο του 2018 είναι Α΄ Τυμπανιστής στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας.